Achterstallig onderhoud

Achterstallig onderhoud aan daken en goten zorgt voor onvoorziene schade. Regen en uitgesteld herstel van dakbedekking eisen hun tol. het zorgt voor lekkages en leidt soms zelfs tot het instorten van daken. Vaak ontdekt u het pas als het kwaad al is geschied. Neuvel Dakwerken helpt u dit te voorkomen. Uw dak is ons vak.

Achterstallig onderhoud en uitstel van het vervangen van dakbedekking zijn de belangrijkste oorzaken. Als het regenwater niet kan weglopen, ontstaat er op het dak een laag water. Het gewicht van deze plas wordt vaak onderschat.

Periodiek onderhoud belangrijk

Wij benadrukken het belang van periodiek onderhoud, inspectie en tijdige vervanging van dakbedekking. Tijdens enorme regenbuien spoelt er meer vuil weg dan gebruikelijk. Dit kan zorgen voor een verstopte afvoer en ophoping van water op het dak. Door uitstel nemen de onderhoudskosten steeds verder toe.

Een plat dak is veel kwetsbaarder dan een pannendak. Goede dakbedekking is daarom van groot belang voor het behoud van uw dak. Een bitumen dakbedekking gaat afhankelijk van het soort bitumen jaren mee, mits u regelmatig onderhoud uitvoert.

Twee maal per jaar inspecteren

Laat uw platte dak twee maal per jaar inspecteren. Onze vakkundige dakdekkers  gaan graag voor u het dak op. Het voor- of najaar is de beste periode om de inspectie- en onderhoudswerkzaamheden te doen. Bitumen veroudert door inwerking van zonlicht. Goede afscherming tegen zonlicht bepaalt de levensduur van dakbedekking dan ook in hoge mate.

Neuvel Dakwerken let hier goed op tijdens de inspectie en herstellen de afscherming waar dat nodig en mogelijk is. Mocht de schade te groot zijn dan gaan onze dakdekkers ook voor renovatie of vervanging voor u het dak op.
 

Dakranden slijten het snelst

Opstaande dakranden hebben meer te lijden van weer en wind dan vlakliggende dakbedekking. De schutlaag van leislag verweert waardoor het verdwijnt en de UV-straling veroorzaakt ontbinding van het bitumen. Regen spoelt het ontbonden materiaal weg, waardoor onderliggend  materiaal oxideert. Afhankelijk van het type dakbedekking is opnieuw instrooien om de 7 tot 10 jaar nodig. Zo’n 3 tot 5 jaar later heeft de dakrand een nieuwe laag dakbedekking nodig.

Wij zorgen voor de beschermlaag

Bij dakbedekking met grof grind moet regelmatig mos- en algengroei verwijderd worden. Houd een laag grof grind van minimaal 3 cm in stand. Dit waait niet weg en zakt niet in de ondergrond. Onze dakdekkers brengen in windhoeken waar grind wegwaait omgekeerde betontegels aan. Zonder scherpe randen op de bedekking.

Wat kunt u zelf doen aan dakonderhoud?

Reinig de dakbedekking regelmatig,  bijvoorbeeld wanneer er veel bomen in de omgeving staan die voor bladeren op het dak zorgen. Is er geen grind aanwezig, ontdoe het dak dan met een harde bezem van bladeren, alg en mossen, al dan niet met behulp van water. Gebruik nooit oplosmiddelen; die tasten de dakbedekking onherroepelijk aan. Controleer ook regelmatig of alle waterafvoersystemen, zoals dakgoten en afvoerputten, niet verstopt zitten en goed doorlopen. Als zich  op het dak stilstaand water kan vormen, kan dat weer leiden tot vegetatie of de staat van het dak op een andere manier beïnvloeden. Sneeuw en ijs kunnen leiden tot verstoppingen van de afvoer en een overvloed aan smeltwater. Houd ook daar rekening mee.

In het werk ingestrooide fijngrind- of leislaglagen moeten om de 4-8 jaar worden  vernieuwd. In de fabriek ingewalste leislag bij geblazen bitumen moeten na 7-10 jaar worden vervangen en in de fabriek ingewalste lagen bij SBS-bitumen na 10-15 jaar.

Uw dak is ons vak

Het lijkt complex, maar als u tijdig aan de bel trekt zorgen onze dakdekkers ervoor dat uw dakbedekking altijd goed onderhouden blijft. Wij werken voor particulieren, aannemers en installatiebedrijven. U kunt ons inschakelen voor nieuwbouw en renovatiewerkzaamheden. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op en informeer naar onze scherpe prijzen en uitstekende voorwaarden.

 

Kijk hoe we werken

uw dak is ons vak.
Neem contact op voor een offerte

of bel Jan Neuvel: 06 51 278 232